berryblog.

Куриерът и дигиталният град

Куриерът и дигиталният град
Дата: 26.04.2021
Автор: Elena Petrova

Адаптация към новото

Помислете за последния път, когато сте поръчали нещо онлайн. Вероятно това е било скоро. Поръчките, доставките и куриерската услуга като цяло се очертаха, като основен метод за обслужване на потреблението на стоки по време на пандемията. Много от нас свикнаха бързо с този начин на живот не само по принуда, но и от гледна точка на ефективност, удобство и сигурност. Тази адаптация определено бе катализирана от COVID-19. За броени седмици пандемията накара света да спре. Останахме по домовете си, за да намалим разпространението на вируса. Работата от вкъщи вече е новото нормално и нуждите на хората от бързи доставки нарастна стремглаво.

Години за седмици

Работата на куриерите се превърна в една от най-ценните услуги. Търсенето се повиши многократно, заедно с желанието за по-бърза и по-предвидима доставка. Голяма част от бизнесите преминаха в дигиталният свят. По последни данни на McKinsey & Company, бизнеснесът и потребителите са успели да възприемат цялата цифровизация за пет години напред, само за осем седмици. За да се погрижат за нарастващото търсене, тъгровците и куриерските фирми разшириха своите методи за доставка, като градските куриери вече се предвижват с всякакъв вид превозни средства: велосипеди, автомобили, електрически скутери.

Дигитализация

Бързите градски доставки се превърнаха в необходимост. Много бизнеси въведоха и безконтакната доставка, от която потребителите се възползват масово. Куриерските фирми също подобриха услугата си за доставки, като използват специално разработен софтуер за по-качествена услуга и по-бързи доставки. Дори след пандемията, доставките и куриерските услуги ще продължат да са удобство и предпочитан вариант за пазаруване сред потребителите.

Куриери на фронта

Успешно поддържане на икономиката „в движение“, благодарение на градски куриери и бързи доставки. Независимо за какъв вид доставки става въпрос, куриерите са на фронта и са готови да помагат на населението да води нормален начин на живот, дори в принудителни домашни условия. Доставките и куриерските услуги осигуряват потока на стоки по време на трудните времена, в които се намираме. Без гъвкавостта и ефективността на доставчиците и куриерската индустрия обществото не би могло да подкрепи нуждаещите се по време на пандемията.

Специално за града

Пандемията промени начина, по който хората пазаруват и работят. Сега, когато бавно се премахват ограниченията в някои части на света, услугите за доставка ще продължат да се превръщат в удобно средство за пазаруване, без да напускате дома си. Вече бързите градски доставки доказаха своята устойчивост по време на глобалната пандемия. Освен всички предимства на градската куриерска услуга, иновациите, които куриерските фирми могат да въведат и използват в дългосрочен план, са екологичните методи за доставка, като например използването на велосипеди, електирчески скутери за доставки както и използването на възможно най-малко количество пластмасови опаковки при доставянето на пратките.

Смело напред

Куриерите успяха да задържат бизнеса и икономиката живи по време на трудните и опасни за всички времна на пандемия. Изградиха доверие в потребителите и им доказаха ефективността и усобството на този тип отдалечено пазаруване.

berry.bg - експресни градски доставки същия ден
Сподели
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.